Luchtige piepers
Winkelen bij ‘s lands grootste consumentensuper werkt altijd danig op de lachspieren. Dan weer verschijnen er ‘marktkraampjes’ met groente, die niets weghebben van een markt, maar vooral de kopse kant van het groenteschap zijn met een te hoog opgehangen dakje. Vervolgens zijn het weer de ‘experts’ die de ene keer appelflappen verkopen en de volgende keer een stukje met saus verpest vlees. We komen er vooral vanwege de goed herkenbare verpakking: gluten- en koemelkvrij zie je op de huismerken in één oogopslag. Dat is gemakkelijk. En als je er toch bent haal je nog het een en ander. Gisteren stonden we dus te gniffelen voor het schap met piepers. We waren al gewend aan het kilo’tje. Maar nu zijn er Piepers met een Luchtige Smaak, die zich onderscheiden van de daarnaast gelegen Romige en Kruimige piepers. Smaakt een pieper kruimig? Of Romig? Nou, vooruit, daar kunnen we ons iets bij voorstellen. Maar Luchtig? Krijg je dan – als je ze bakt – gebakken lucht? Is het hippe thema ‘Smaak’ een beetje uit de hand gelopen bij het reclamebureau?
Hoe smaakt luchtig? Nee, van mij zult u dat niet horen. Ik ga geen zak van twee kilo aardappels kopen om dat uit te proberen. Ik heb dan aan één aardappeltje wel genoeg. Wie het weet mag het zeggen. Laten we het vooral luchtig houden.