Navigation Menu+

Groen van de markt en uit de tuin.

15 april 2016 door in Blogger |

Ik ging naar de markt en ik nam mee: violette asperges, zuring, radijs en worteltjes. Allemaal krakend vers en bij verschillende groentekramen gekocht. De zuring bij een man met een mand ergens in de grote hal met vlees, vis en kaas. Er is zoveel keus dat ik bewust heel  beperkt dingen inkoop. Wat gaat het worden? Radijsjes voor de knaag, wortelen voor de rauwkostsalade en de stoof, asperges met een sausje van zuring en spinazie en daslook.
De Franse kruidentuin begint aardig gevuld te raken met pimpernel, dragon, oesterblad, hysop, wijnruit, bieslook, daslook, peterselie, lavas, basilicum, rozemarijn, tijm, laurier, salie, marjoraan, bloedzuring en gewone zuring (maar die moet weer een beetje bijkomen van al het plukken). En dan nog al het wilde spul: brandnetel, look zonder look, hondsdraf en de rest.

De peultjes komen al aardig op, net als de tuinbonen. Achter in een haag ontdekte ik een aalbes, die ik gauw bevrijd heb van de opdringerige Japanse kwee en de weelderige kamperfoelie en rank. Voor alles een plek.

Kortom: het leven is hier groen en al die kruiden en groenten nodigen uit tot experimenten. Vandaag dus de zuring-spinazie-daslookcrème voor bij de asperges. Volop voorjaar.

.

Tags: , , , ,