Zonder Pakjes en Zakjes
Gisteren was het dan weer zo ver. De jaarlijkse Anti Pakjes (en Zakjes) Avond Matinee van Koken met Karin. In dat gezellig restaurant Fifteen in Amsterdam. We waren er weer allemaal en ook heel veel nieuwelingen en bezoekers. Want daar doen we het natuurlijk voor. Mensen laten kennismaken met producten die helemaal from scratch gemaakt zijn. Met heerlijke peulvruchtenspreads, vruchtenleer, allerhande koekjes en brood en cakes, salades, soepen en stoofjes. Bijzondere thee en de oerpepernoten van Cees Holtkamp. Wat ontbrak niet? Die heerlijke worsten van Paul. Hier genuttigd door niet minder dan Onno Kleyn en Gerrit Jan Eetschrijver, samen aan de low carb.
Wat deed ik daar? Ik liet mededeelnemers en bezoekers ruiken, snuiven, proeven van specerijen van formaat. Wat het verschil is tussen goedkope peper en de kostbare, soms echt peperdure pepers. Wat het verschil is (rijke gevarieerde geur, smaak, nasmaak) en hoeveel verschillende pepers er wel niet zijn. Ik kreeg van DaniĆ«l Schuringa (Cavad’Or) een extra setje snuifdoosjes mee, waarbij pepers zaten die ik ook nog niet kende. Dat is natuurlijk leuk. Daar zal ik nog een apart blog aan wagen morgen. Heel leuk was een gerookte witte penja peper. Die lijkt me heerlijk bij de vis. Experimentje binnenkort. En ontzettend spannend, die Chinese pepers…. Wordt vervolgd.