Navigation Menu+

Wilde Spinazie en Rode Linzen

4 juni 2012 door in Blogger |

 

Het weer was nog mooi zaterdag, dus we maakten nog zo’n heerlijk peperig Sri Lankaans recept uit Serendipity. Natuurlijk wel weer met een eigen twist. Het vuurduveltje ging aan, we bakten er zelfs papadums op, ja, dat gaat, ontdekten we, gewoon in een dikke laag zonnebloemolie in een koekenpan. En toen gingen we aan een kleurrijk geheel van geel en groen en aanvankelijk ook oranjerood. Paste wonderwel bij het toen nog stralende zomerweer. Doen hoor, je wordt er zo vrolijk van. En het is nog lekker ook.

Wilde Spinazie met Rode Linzen

Dit heb je nodig: 1 eetlepel ghee (geklaarde boter, je kunt ook plantaardige olie nemen), 4 fijngesnipperde sjalotten, 2 tenen knoflook uit de knijper, handje currybladeren, 150 gram rode linzen
gewassen en uitgelekt, 2 tot 3 fijngehakte groene chilipepers, 1 opgehoopte theelepel
gemalen geelwortel, 400 ml klappermelk verdund met 300 ml water, 300 gram gekuiste en grof gescheurde wilde spinaziebladeren, zout en zwarte peper naar smaak
En zo doe je het: verhit de ghee in een braadpan met dikke bodem op een
niet al te hoog vuur. Voeg de sjalotten toe en de knoflook en laat een paar
minuten zacht worden, maar niet bruin kleuren. Voeg de currybladeren en linzen toe en bak een minuut of
drie. Leuk oranje in de pan. Voeg de chilipeper, geelwortel en kokosmelk met water toe en kook een minuut of 8
tot de linzen gaar en uit elkaar gevallen zijn, Nou is het mooi geel geworden. Voeg de spinazie toe en laat 3
minuten pruttelen . Geel met groen! Zout naar smaak erbij en opdissen.Rijst erbij en papadums en stukken watermeloen en je hebt een heerlijk simpel zomers maaltje. Oppassen, voor je het weet schuiven de buren aan.  Zulke lekkere geuren komen er vanaf!

Tags: