Navigation Menu+

Wat doen we met de eitjes?

1 april 2013 door in Blogger | 1 reactie

Het vrijwel onvermijdelijke dilemma na Pasen: wat doen we met de overgebleven en vaak beschilderde eieren? Eieren in mosterdsaus, een Indische of Indiase schotel met hardgekookte eieren, eiersalade, leuk, maar na twee dagen weet je het wel. We verstoppen ze dus maar weer. Een paar weken. Je kunt de eitjes namelijk ook een tijdje bewaren in azijn, of olie. Dan spreid je het wat. Hier twee recepten waar je eindeloos zelf op kunt variëren. Wel zorgen voor héél schone en gave spullen, eerste vereiste voor een veilige inmaak.

Gekookte
eieren in azijn
Je kunt gekookte eieren inleggen in  azijn. Je pelt de koude, hardgekookte eieren, legt ze in een Keulse pot of Weckfles en giet er azijn
over. Daarna dek je de pot goed af. Je kunt er bijvoorbeeld peperkorrels en
laurierblad bij doen, of kruidenazijn gebruiken. Dan krijgen de eieren een
smaakje.
Eieren
in olijfolie
Dit heb je nodig: 12 gepelde hardgekookte eieren,
olijfolie extra vergine, verse kruiden als rozemarijn, tijm, dragon, eetlepel
zwarte peperkorrels of een gedroogde Spaanse rode peper, 2 kruidnagels.
En zo doe je het: Pel de hardgekookte en afgekoelde
eieren. Doe ze in een krakend schone weckfles. Doe er de kruiden en specerijen
bij. Giet er zoveel olijfolie bij dat de eieren en kruiden helemaal onder
staan. Sluit de fles goed af en zet hem op een donkere plek. Na twee weken kun
je er van eten. Is de fles eenmaal aangebroken, dan binnen een paar dagen alles
opeten.

1 reactie

  1. Nog nooit van ingemaakte eieren gehoord. Eet je ze daarna gewoon zo uit de pot… in een salade oid?

Tags: , , ,