Navigation Menu+

Verdronken Aardbeien

1 juni 2013 door in Blogger |

Aardbeien, ze komen er volop aan. Even wat meer zon, even wat meer warmte en we kunnen ons hart weer ophalen. Wanneer er smaakvolle aardbeien zijn, dan volgen de rode bessen al gauw, meent de Verstandige Huyshoudster in 1795. Allemaal heel gezond en dus lekker vers eten. Maar die overvloed aan aardbeien kun je ook gebruiken om in te maken voor najaar en winter. Want zo adviseert 1795:

Zet enige aardbeien op Spiritus Vini.

Nu is mijn ervaring dat aardbeien op alcohol heel slap worden en een akelig kleurtje krijgen. Maar gemarineerd in wat likeur is prima. Je kunt denken aan aardbeienlikeur, maar ook aan rum, of cointreau of grand marnier, of – heel ouderwets – marasquin.

Verdronken aardbeien doen het goed bij ijs, warme custardvla, bij de rabarbercrumble, cake of een combinatie van deze zaken. Liefst ook nog lobbige slagroom erbij.

Tags: , ,