Navigation Menu+

Studentenvoer. Kippenleverpaté!

8 juli 2012 door in Blogger |

Vandaag ga ik met mijn jaarclubvriendinnen op stap. Extra leuk, omdat de in Australië wonende vriendin over is. Vroeger hielden we ‘clublunch’ met broodjes met niet al te duur beleg en wat fruit. Nu gaan we op chic en op cultuur. We aten ook regelmatig met elkaar, kookten met elkaar, meestal in subgroepjes, want onze jaarclub was best groot en de kamers en keukens klein. Ratatouille was favoriet, want oneindig uitbreidbaar met groente en rijst. Pasta met rookworst, ui en knoflook met wat kaas erover geraspt, stond op de tweede plaats. Daarna de chili met maar een heel klein beetje carne. Met één tartaartje kon je dan vier mensen voederen. Maar we aten vooral ook veel salades. Eén van de club studeerde eerst een jaar in Brussel, waar zij ook op school had gezeten. Zij nam een heel scala aan in ons land toen niet zo bekende recepten mee. We aten slakken, poften aardappelen en deden daar kruidenkwark in, we bakten zelf pizza, en trokken soep van de kruiden in haar tuin. We maakten cassoulet en de clublunch ging over op verse uiensoep en kippenleverpaté voor op de broodjes.

Kippenleverpaté

Dit heb je nodig: 60 gram boter of 3 eetlepels plantaardige olie, 1 fijngesnipperde ui, 1 teentje knoflook uit de knijper, 250 gram kippenlevers, 1 theelepel kerriepoeder, 2 hardgekookte eieren, snuf cayennepeper, zout, peper, 4 eetlepels fijngeknipte peterselie, scheutje sherry, eventueel wat kippenbouillon of water. 

En zo doe je het: smelt de boter in een braadpan, maar laat hem niet bruin worden. Doe er de ui, kippenlevers en knoflook in en laat het zo’n vijf minuten bakken. Schep regelmatig om. Doe er dan de kerriepoeder bij en een scheut sherry. Laat dit nog even doorbakken, maar blijf vooral roeren. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel even afkoelen. Doe het dan in een keukenmachine, samen met de hardgekookte eieren tot er een gladde massa ontstaat. Is de paté te dik, doe er wan wat water bij, of wat kippenbouillon, of nog een scheutje sherry. Zout, peper en een snufje cayenne naar smaak toevoegen. Roer er dan de peterselie door. Doe de paté in een schaal of kom. Netjes gladstrijken. Versier de bovenkant met wat peterselie en wat fijngekruimelde eidooier.

Tags: