Saliechips
Hoe krijg je salieblaadjes lekker knapperig? Dat leerde ik van Roger Bastin tijdens de Onvergetelijke Groentedagen vorig weekend. Eigenlijk is het supersimpel, alles wat je nodig hebt is een grote koekenpan, een beetje olijfolie, zeezout of liever nog fleur de sel, en een handvol saliebladeren van comfortabele afmeting.
Je smeert de pan in met een paar druppels olijfolie, zet de pan op een laag vuurtje, drapeert er de saliebladeren in en laat ze langzaam drogen. Beetje zout erbij. Zo worden ze heel rustig droog en crispy. Kwestie van een paar minuutjes. Je moet er wel even bij blijven. Fijn bijgerecht of bij een glaasje.
Morgen meer.
Leuk al die salieverhalen. Heb sinds een paar maanden een moestuin en de salie (2 stuks) groeit bijna de tuin uit, zo happy is hij. Nu kan ik wat gaan experimenteren ermee in de keuken.
Groet,
Sati