Rumboter
Ik
vond een prachtig zuivelpromotieboekje van de Rotterdamsche
Melk-inrichting uit een tijd dat die stad nog telefoonnummers had met 5
cijfers. Er is een clubje hoogleraren ingehuurd om status te geven aan
de adviezen, zoals: natuurboter bevat vitaminenen A, D en E, onmisbaar
voor een goede gezondheid. Lekker is het natuurlijk ook. Van roomboter maak je o.a. rumboter.
Recept voor Rumboter maakt alles geuriger
Dit heb je nodig: 1
ons roomboter, 1 ons donkerbuine suiker, 1 eetlepel Jamaicarum, snufje
geraspte nootmuscaat, snufje gemalen foelie, snufje kaneel.
En zo doe je het: Roer de
boter in een kom zachtgeel. Voeg bruine suiker en specerijen toe en
blijf roeren. Voeg dan druppel voor druppel de rum toe. In het originele
recept moet je dit met een houten lepel doen, ik gebruikte de mixer op
niet al te hoog toerental. Ging ook prima.
Heerlijk op pannenkoek, droge biscuits en wafels zegt het boekje. Wat mij betreft ook heerlijk op gegrillde banaan en ananas, en zo met en na de kerst bij wat overjarige geroosterde kerststolboterhammetjes, muffins en scones.
Leuk boekje! Orgineel zit er een touwtje doorheen als ik het goed heb.
Ps ging de rum niet schiften?
Geen touwtje in dit exemplaar. En nee, de rum ging niet schiften. Rustig aan doen, gaat het goed. In mijn geval dus wel geitenboter.