Navigation Menu+

Rozenazijn

6 juli 2012 door in Blogger |

De rozen staan volop in bloei en dus is het de hoogste tijd om er wat mee te doen. Azijn van maken dit keer. Ik kies voor de donkerroze en rode rozen, zodat de azijn een fraai kleurtje krijgt. En het is supersimpel, lees maar even mee:

Rozenazijn

Koop een fles witte wijnazijn (0,5 liter). Neem ongeveer 100 gram gave rozenblaadjes of wat meer. Verwijder van de rozenblaadjes het wit aan de aanhechtingspunt. Giet de azijn even over in een litermaatje. Doe de rozenblaadjes in de fles en giet dan de azijn er weer op. Zet de fles een maandje op een lichte plaats. Af en toe even op z’n kop houden en weer rechtop zetten. Filtreer na een maand en druk de rozenblaadjes voorzichtig uit. Ruikt heerlijk. Smaakt nog beter!

Hoe gebruik je de rozenazijn? Bij fruitige salades, vruchtensalade, of zelfs bij kip of gevogelte.

Tags: