Pinkstertoetje
Het is mooi weer, er is van alles te doen en Visch vraagt nog aandacht. Kortom: Blog gaat op Pinksterstand. Geniet met de mooie dagen van dit heerlijke toetje.
Schuimomelet met frambozen
Dit heb je nodig: voor de omelet vier eieren, een opgehoopte lepel suiker, boter. Voor de
frambozen
frambozen
Nodig: 400
gram frambozen, 100 gram suiker, 1 glas goede port, staartpeper naar smaak.
gram frambozen, 100 gram suiker, 1 glas goede port, staartpeper naar smaak.
En zo doe je het: Doe port en suiker in een pan met dikke bodem en verwarm tot de suiker is
opgelost op een laag vuur. Voeg
de frambozen toe en schep voorzichtig om. Laat het geheel goed doorwarmen en
zet de pan dan even weg.
opgelost op een laag vuur. Voeg
de frambozen toe en schep voorzichtig om. Laat het geheel goed doorwarmen en
zet de pan dan even weg.
Splits de eieren: het wit in een flinke kom, het geel in een andere
flinke kom.
flinke kom.
Doe de suiker bij het eigeel en klop dit
schuimig. Klop
vervolgens het eiwit stijf. Schep nu voorzichtig het eiwit bij het eigeel zodat de massa luchtig blijft.
schuimig. Klop
vervolgens het eiwit stijf. Schep nu voorzichtig het eiwit bij het eigeel zodat de massa luchtig blijft.
Doe de boter in een koekenpan en voeg de eimassa toe. Draai
de pit laag en doe een bolle deksel op de pan. De omelet gaat iets rijzen. Na
een minuut of zeven zal de omelet gaar zijn. Maal
naar smaak staartpeper over de frambozen en schep nog een keer om. Verdeel
de omelet over vier bordjes en drapeer er de frambozen om heen.
de pit laag en doe een bolle deksel op de pan. De omelet gaat iets rijzen. Na
een minuut of zeven zal de omelet gaar zijn. Maal
naar smaak staartpeper over de frambozen en schep nog een keer om. Verdeel
de omelet over vier bordjes en drapeer er de frambozen om heen.
Je kunt er natuurlijk ook nog een bolletje ijs bij doen. Gewoon voor het superlekker. Chocola, of vanille, of citroensorbet. Mag allemaal van mij.