Navigation Menu+

Perzik met champagne

9 september 2015 door in Blogger |

Nog zo’n fijn boek om in te zitten neuzen, dit Cookbook Book van Annahita Kamali en Florian Böhm uit 2014. Een verzameling pagina’s uit kookboeken vanaf het eind van de 19de eeuw. Geordend rond een aantal thema’s als klassiekers, nonconformisten, design, wereldkeuken. Met aan het eind een overzicht van A tot en met Z van de gebruikte kookboeken en hun cover. En ook nog eens wat bewerkte recepten, als je niet de oorspronkelijke aandurft. Plus een register. Echt zo’n fijn bladerboek. Inspirerend.
Heel blij word ik natuurlijk van Agnes Bertha Marshall, The Book of Ices, 1885, met peaches à la Melba, en de enige echte Isabella Beeton uit 1888, met een kleurige vis-pagina. Kennelijk hebben de auteurs iets met perziken, want ook Auguste Escoffier staat er in met een pagina perzikrecepten (A Guide to Modern Cookery, 1907). Perzikreceptje dan maar? Een echt Escoffiertje dus, voor een feestelijke gelegenheid. Ik vertaal even.

Pêches Rose-Chéri

Pocheer de perziken in een met vanillepeul en merg op smaakgebrachte siroop en laat ze afkoelen. Doe ze in een timbaal, bedek ze met een puree van ananas met Cliquot en dis heel koud op.

Je kunt ze ook zo bereiden:

Pêches Cardinal

Pocheer de perziken als boven, laat ze heel goed afkoelen en doe ze opnieuw in een timbaal. Giet er een heel rode heel zoete frambozensaus (wel even de pitjes eruit zeven) over, die je met Kirsch op smaak hebt gebracht. En strooi er wat blanke amandelsplinters over.
Hm, daar zou ik dan toch liever geschaafde amandel voor nemen. Maar aan jullie de keus.

Tags: , , ,