Navigation Menu+

Pepernotenrevolutie – de mix

22 juni 2011 door in Blogger |


De prille start van de pepernotenrevolutie leidt tot heel plezierige reacties. We gaan door! Zelf experimenteren gaat de een wat gemakkelijker af dan de ander en daarom geef ik vandaag even mijn specerijenmix. Maar die is dus niet heilig. We hebben een wedstrijd nodig van ervaren bakkers, koks, amateurkoks. Daar ga ik binnenkort aan werken. Vandaag dus even kort de mix. Dat doe ik niet in grammen, maar in verhoudingen.

Specerijenmix voor echte pepernoten

1 opgehoopte eetlepel groene kardemom, 1 opgehoopte eetlepel anijszaad, 1/2 eetlepel kaneelpoeder (liefst versgemalen), 1/2 eetlepel versgemalen staartpeper (als je die niet kunt krijgen neem je witte muntokpeper) en mespunt nootmuskaat.

Meng het poeder dooreen en zeef het. Voor 330 gram bloem en 330 gram rietsuiker neem ik 2 eetlepels mix. Maar ook daar mag je zelf mee experimenteren. En vergeet de sukade niet! 2 tot 3 eetlepels ministukjes op deze hoeveelheid bloem en suiker. Bak ze!

Die staartpeper is een beetje apart, het is een Afrikaanse peper en morgen zal ik er meer over vertellen.

Tags: