Navigation Menu+

Magere Soep

16 maart 2012 door in Blogger |


We zitten midden in de Vastentijd. Die werd vroeger veel strenger gehandhaafd dan nu. Magere soep of Soupe Maigre hoort erbij. Helemaal geen verkeerd groentesoepje. Vind je het te saai, dan doe je er wat paling, gerookte forel of dito makreel door. Want vis mocht met de Vasten ook wel, zo op een vrijdag.


Soupe Maigre nieuwe stijl

Neemt twee-en-een-half ons rijst en een kop groene erwten (diepvries is in dit seizoen prima, smakelijker dan gedroogde erwten). Doe boter in een pan en fruit heel licht wat prei en bladselderij aan. Doe er meteen de erwten bij en een liter water en dan ook de rijst. Breng het geheel aan de kook en laat de rijst gaarkoken. Je kunt de soep binden door de helft van het spul te pureren. Je kunt ook extra erwten pureren en zeven en dor de soep doen om de boel te binden. Maak af op smaak met peper en zout, maar let op: als je er gerookte vis bijdoet, heb je waarschijnlijk minder zout nodig. Doe je er geen vis bij, dan zou je er misschien een kommetje met wat geraspte oude kaas bij kunnen zetten op tafel. Voor de liefhebbers.

Tags: