Kroketjes van Kikkererwten
We blijven even in de kroketjes. Kwam een vraagje achterom. Of het ook vegetarisch kon. Jazeker kan dat. En ook nog glutenvrij. Het recept komt uit mijn boek Lekker Glutenvrij uit 2001, en is een beetje aan de smaak van nu aangepast.
Kroketjes
van kikkererwten
van kikkererwten
Dit heb je nodig voor 6 personen:
700 gram kikkererwten uit blik (garbanzos), 2 preitjes, 3 teentjes knoflook, 3 limoenen
1 opgehoopte eetlepel ras el hanout, zout en peper, zonnebloemolie
En zo doe je het:
Laat
de kikkererwten uitlekken en pureer ze in de keukenmachine of met een staafmixer. Doe
er de knoflook het sap van een halve limoen, zout en peper bij en meng het tot
een fijne puree. Maak
de preitjes schoon en hak het wit en lichtgroen fijn. Roer de ras el hanout en stukjes prei door de puree en zet de massa een paar uur in de koelkast om de boel te laten opstijven.
Vorm
kroketjes van de puree.
kroketjes van de puree.
Verhit de zonnebloemolie tot 180 graden Celsius.
Bak de
kroketten in enkele minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
kroketten in enkele minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer
er partjes limoen bij en harissa aangelengd met wat olijfolie.
er partjes limoen bij en harissa aangelengd met wat olijfolie.