Haricots en polette
Volle agenda-dagen zijn het. Met dinsdag weer een opnamedag voor Melk en Honing. Het is erg leuk om te doen. Dan schiet de Peulenparade er wel een beetje bij in, want de peulvrucht staat dit seizoen niet op het programma. Vandaag dan maar een snel receptje uit een oud kookboek voor de horeca. Het gerecht Haricots en polette (ook geschreven als poulette) hoort bij een vegetarisch menu dat bestaat uit: melon frappé, crême de tomates, haricots en polette, pommes à l’Anglaise, bavaroise à l’Ananas, fruit.
Haricots en polette
Neem hiervoor snijbonen in ruiten gesneden. Stoof ze direct in boter, zout en een weinig nootmuskaat gaar in kort vocht. Giet het nat er af in een pannetje en bind dat met een weinig beurre manié en een eierdooier. Schud hierin de groente en stoof ze even door.
Beetje saai hè? Ik zou er nog lekker een sjalotje bij meestoven en wat bonenkruid of hysop of platte peterselie. En misschien ook een teentje knoflook. Maar verse snijbonen niet eerst koken, maar meteen in de pan met boter stoven duurt misschien wat langer, is wel erg lekker. Wie niet van boter houdt kan een beetje eendenvet nemen of ganzenvet.