Frittata met groene kruiden en feta.
Al zo lang ik tijdschriften koop, haal ik met regelmaat die Brigitte in huis. Soms even een tijdje niet, omdat je denkt dat je het allemaal al een keer gezien hebt. Des te verrassender is het dan weer na een paar maanden. Weer lekker kijken en lezen. Zoals nr 14 van dit jaar. Met iets lekkers voor bij de picknick. Frittata gemaakt in een muffinblik, dus handig hapklaar.
Natuurlijk geef je je eigen draai aan zo’n recept, maar de basis is al prachtig.
Frittata met groene kruiden
Dit heb je nodig: 5 eieren, 2 eetlepels (soja-)room, zout en epper, 40 gram feta in blokjes, 2 stengeluitjes, 1 sjalotje, handje kervel. Olie om in te vetten.
En zo doe je het: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop de eieren los met de room, het zout en de peper. Vet het muffinbakblik in en giet daar gelijke hoeveelheden eimassa in. Verdeel de fetablokjes, ui, sjalot en kervel erover. 12 tot 15 minuten bakken.
Variatie? Doe er wat Madras kerriepoeder bij voor wat pittigere smaak.
Altijd moeilijk om hierbij dan een passend plaatje te vinden. Deze stengeluitjes van Flegel zijn wel leuk, hij geeft ze bij de haring.Combi haring met ui dus al oud!