Food en Architecture
Zit mijn verhalen voor komende zaterdag fijn te slijpen. Dat is namelijk de Dag van de Architectuur. En ik mag over het onderwerp zowel in Amsterdam (Zondag Centrale Markthal, 11.45 uur als in Haarlem, Zaterdag, ABC Architectuurcentrum, 16.00 uur) een verhaal houden. Natuurlijk wel steeds met couleur locale. Maar in feite is het verhaal helder: geen stad zonder platteland waar het eten vandaan komt. Hoe komt het eten vervolgens naar de stad? Waar waren de markten? Welke markten waren er? En waar ging het eten naar toe? De voorraadkelders en de keukens van particulieren en instellingen, van kroeg en herberg. Hoe zag de keuken er uit? En hoe werd het eten bereid? En hoe veranderde dat in de loop van de tijd? Wanneer ontstond de eethoek in de woonkamer? En de kookhoek in de woonkamer? Ach, er valt zoveel over te vertellen, en ik heb maar een half uur tot drie kwartier. Fijnslijpen dus vandaag. En dan maar hopen dat er mooi weer is, zodat veel mensen van deze Dag van de Architectuur kunnen genieten.