Navigation Menu+

Et Voila…. Molsla!

10 april 2012 door in Blogger | 3 reacties


Zo ongeveer het eerste groen dat je kunt oogsten en eten is molsla, het gebleekte blad van de paardenbloem. Verrassend eenvoudig zelf te produceren als je geen tuin met mollen hebt. Hier waait het paardenbloempluis vrolijk rond, met als resultaat iets te veel paardenbloemen in de tuin. Het merendeel proberen we bij tijd en wijle weg te halen. Paardenbloemen wortelen diep, dus dat is best een karwei. Zeker als ze besluiten tussen de tegels te gaan zitten. Dan moet je de tegels lichten en spitten of akelig gif gebruiken. Dat doen we allebei liever niet. Oplossing: kort afsnijden en een bloempot erover. En dan geduldig wachten. Als het te droog is zorg je dat er wat water onder de bloempot doorstroomt. Af en toe even spieken om te kijken hoe het er mee staat. Op een mooie dag is het dan: hey presto! Et voila! Molsla! Het lijkt een prachtige goocheltruc, maar het is dus zo simpel als wat.

Wat doe je er mee? Door de sla is leuk. Meestoven met spinazie is een optie. Vanwege het leuke geel vormt het lichtgele blad ook een mooie bodem voor zalmtartaar, of roerei, of een timbaaltje.

3 Reacties

  1. aha! Dat ga ik doen in die moestuin met de paardebloemen! Er zijn er genoeg…

  2. Ha, dus DIT moet ik doen met al die paardebloemen in mijn moestuin! Ik ga wat potten verzamelen…

  3. Ha, dus DIT moet ik doen met al die paardebloemen in mijn moestuin! Ik ga wat potten verzamelen…

Tags: