Navigation Menu+

Citroenmelissepesto

3 juli 2012 door in Blogger | 2 reacties

Zo’n plant citroenmelisse, ach ja, het ruikt zo heerlijk als je
er met je handen doorheen wappert. En als je het eenmaal in je tuin hebt gaat
het zo zijn eigen gang. Inmiddels woont er een flink melissebos bij het
bakhuis. Eigenlijk doe je er verder weinig meer mee. Je doet eens een paar
blaadjes bij de aardbeien, je maakt er eens azijn mee, maar dat is het wel.
Wanneer je dan in een krant een recept tegenkomt waarin flink wat blaadjes verdwijnen, dan móet je het wel proberen. Pesto kun je er van maken, blijkt uit een artikel in de Washington
Post van Barbara Damrosch. Zij heeft hetzelfde probleem. Citroenmelisse groeit
uitbundig, maar wat moet je er mee. Dit is haar recept, dat ik een beetje (veel) heb
aangepast aan onze eigen smaak.
Citroenmelissepesto
Dit heb je nodig: een flinke hand vol
citroenmelisseblaadjes, 1 teentje knoflook, citroensap naar smaak (denk theelepels), 50 gram geraspte oude
geitenkaas, 30 gram amandelen,
2 tot 3 eetlepels olijfolie, versgemalen
peper. De hoeveelheden mag je naar eigen inzicht aanpassen.
En zo doe je het: Pureer de citroenmelisse, knoflook,
geitenkaas, amandelen en het citroensap met
een staafmixer of in de keukenmachine, of heel ambachtelijk in een vijzel. Giet
er lepel voor lepel de olijfolie bij en pureer alles flink door tot het een redelijk egaal prutje is. Proef even of je vind
dat er genoeg kaas door zit. Een flinke haal van de pepermolen mag er ook nog
wel bij.
Wij aten de pesto bij
schijven komkommer, baby gems en op de huid gebakken vis. Heerlijk! Absoluut voor herhaling vatbaar.
   

2 Reacties

  1. Pff weet ik eindelijk wat anders met die uitdijende struik te doen.

    Thee en bij fruit wist ik wel

Tags: