Bloemen op je bord : Goudsbloem
Nog een lekker bloemenrecept dan maar, dateert uit 1555, en is geschikt voor de periode zo rond Sint Jan, dus 24 juni. Heel geschikt voor nu dus. Je maakt een kruidenmengsel dat je kunt drogen en naar gelieven als thee gebruiken, of in een sausje doen. Een beetje vers door een salade is heerlijk. Hier mijn hertaling van het oud-Frans.
Neem een bosje peterselie en een handje salieblad, neem evenveel bonenkruid en tijm en hysop, neem een bosje marjolein en een boeketje goudsbloembladen. Neem als je wilt wat basilicum. Neem alleen onbespoten bloemen. Pluk de blaadjes van de steeltjes en pluk de buitenste bloembladeren van de goudsbloem. Borstel zo nodig alles schoon met een zachte kwast.
En ook dit verhaal gaat zaterdag niet mee in de lezing Van Potpourri tot Parfum in Paleis het Loo. Wat dan wel? Vertel ik nog even niet. Kom maar meedoen om 14.00 uur.