Navigation Menu+

Babycourgettes

7 juli 2011 door in Blogger |


Wat is er heerlijker dan langs de plant te eten? Wat de moestuin biedt, bepaalt het avondmaal. Nu dringen de babycourgettes zich aan ons op. Pluk mij, pluk mij, roepen ze, kijk, mijn bloem zit er nog aan. Die moet je vullen met schapenkaas en wat kervel en dan stop je ons in de oven en dan worden we zo ontzettend smulbaar.

Dat hebben we dus maar gedaan. Ook de kervel stond naar ons te wuiven met fijngeveerde blaadjes. We verwijderden de stamper uit de bloemen en stopten daar een stukje schapenkaas voor in de plaats en prutsten er een plukje kervel bij. We vouwden de bloemen weer dicht en smeerden de courgettes in met olijfolie. Oven op 200 graden voorverwarmd, kwartiertje en ja, ze hadden gelijk, die babycourgettes: ze waren ontzettend smulbaar.

O ja, als je bang bent voor beestjes in de bloemen: leg ze even een half uurtje op een koud aanrecht of in een schaal, dan lopen de creepycrawlies vanzelf weg.

Tags: