Amandelpas
Zelf amandelpas maken is helemaal niet zo moeilijk en bijzonder smakelijk. Je kunt er je eigen draai aangeven door wat meer of minder suiker of wat meer of minder citroenrasp of zelfs citroensap aan toe te voegen. Zo’n recept is alleen maar een eerste gebruiksaanwijzing. Lepeltje rozenwater erdoor is ook lekker.
Amandelpas
Dit heb je nodig: 125 gram blanke amandelen, 125 gram suiker, 1 groot ei, wat geraspte (onbespoten!) citroenschil.
En zo doe je het: Maal de amandelen in een molentje (ik gebruik een oude elektrische koffiemolen) en meng er dan de suiker, het losgeklopte ei en de geraspte citroenschil door. Maal de massa opnieuw in de molen tot er een mooie ‘spijs’ ontstaat. Doe die in een vochtige doek en bewaar hem tenminste één nacht op een koele plaats.
Vluggertje
O ja, en heb je geen zin om een heel paasbrood te bakken, dan kun je smokkelen met krentenbollen of mueslibollen. Halveer de bollen, rooster ze licht en smeer er direct een dun laagje amandelpas op. Drupje citroensap erop. Warm eten. Het betere snoepwerk!