Navigation Menu+

À la Carte (aflevering 3): De Hamert, Wellerlooi/Arcen

19 maart 2020 door in Blog, Foodhistory |

De Hamert bij Arcen

Bij de Hamert spoelde ik een keer aan op weg naar een archeologisch monument, maar dankzij tegenslag ging dat die dag niet meer lukken. Gelukkig was er een kamer vrij, en gelukkig was er te eten. Ergens halverwege de jaren zeventig en het was eerst nat en daarna erg koud, zo pal aan de Maas. Zelden voel je je dan zo gelukkig als in een mooie en warme omgeving. In die tijd was de hostellerie één van de Limburgse uitblinkers qua culinair genoegen. Ook nu weer, ik onthoud zelden wat ik waar at, maar het was een bijzondere avond ondanks alle archeologica. Gedurende 26 jaar voerden ze een Michelinster. Helaas is het restaurant na 70 jaar begin 2019 failliet verklaard. Je hoopt op een doorstart, maar ik zie er nog weinig van. Gelukkig hebben we de recepten nog. Een Cocktail Prince Alexandre met asperges en een Matelote d’anguille de la Meuse.

De Hamert specialiteiten menu recepten

Klik op het menu voor een grotere foto

Tags: ,